Boka scenprogram

Lyssna till Hallands Författare

 

Musik- och berättarprogram med Teater Halland

 

 

Musikprogram "Halländska pärlor" med halländska visor och texter

 

Teater Hallands musikaliska ensemble bjuder på en skön blandning musik av Olof von Dalin, Sonja Åkeson, Felix Körling, Carl Johan Vallgren, August Bondeson och Alf Hambe samt kanske också några överraskningar. Scenprogrammet är sprunget ur teaterns arbete med ljudboksserien "Lyssna till Hallands författare" med halländska visor och texter. "Halländska pärlor" bjuder på några av dem, bland annat Dalins "Kom fria sinnen", Hambes "Kajsas udde" och Vallgrens "Lycklig idiot".

 

Lilla programmet Medverkande på scen är 2 skådespelare och musiker ur Teater Hallands ensemble. Programmet är 45 min långt inkl eftersnack och extranummer.

 

Stora programmet Medverkande på scen är 4-5 skådespelare och musiker ur Teater Hallands ensemble samt kapellmästare. Programmet är 1 tim 15 min långt.

 

 

Berättarprogram med halländsk litteratur

 

Utformas i dialog med Teater Halland. Ett berättarprogram med godbitar ur det stora material vi arbetar med i vår ljudboksserie tillsammans med forskaren Eva Lilja. Där finns sagor och berättelser, dikt, prosa och visa.

 

Vi anpassar utifrån målgrupp och i samtal med beställaren. Men vi kan både göra det lättsamt och enklare för exempelvis ett äldreboende, eller lyfta fram flera av de halländska poeterna och historieberättarna.

 

 

 

 

 

Boka

 

kontakta Teater Halland på

telefonnummer: 0340-54 22 82

helene.lofjard@teaterhalland.se

 

 

Bilder från repetitioner inför program på Kulturhuset Komedianten i Varberg där vi spelade under våren 2013 och fick stående ovationer. Hämta dem på Pressbilder.